Hormonális hajhullás és hajvesztés

Naponta mintegy 100 hajszálat veszítünk el, ami teljesen normális. Ha azonban azt tapasztaljuk, hogy fésülködéskor, hajmosáskor gyanúsan sok hajszálunk hullik ki, fennáll a kóros hormonális hajhullás, hajvesztés veszélye. 

Hormonális hajhullás

A leggyakoribb hajhullási probléma az androgén alopécia, vagy más néven örökletes hajhullás. A szervezetben lévő androgén hormonok túlsúlya férfiaknál részleges, vagy teljes kopaszodáshoz vezethet, ezt a folyamatot az öröklött tényezők határozzák meg. Nőknél ritkábban fordul elő, oka lehet az androgén hormonra való túlzott érzékenység, valamint a női nemi hormonok, az ösztrogének termelésében keletkezett zavar is. Az ilyen típusú öröklött hajlam esetén a hajhagymák érzékenyen reagálnak a férfihormonokra.

Ennek az érzékenységnek az első figyelmeztető jele a fejbőr gyulladása, érintés hatására egy kellemetlen érzés, ami akár fájdalommá is fokozódhat.

[box title=”Hívjon a 0630 607 9885 számon,…”]… vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a profueclinic@gmail.com email címen, amennyiben szeretne részt venni egy hajbeültetést megelőző ingyenes szaktanácsadáson, konzultáción. A szám minden nap reggel 9:00 és este 19:00 között hívható, az ünnepnapok kivételével[/box]

Az androgén alopecia lerövidíti az anagén fázist, vagyis a haj növekedési ciklusát. A hajhagyma termelő tevékenysége fokozatosan leáll, ezt követően a betegek egyre több hajszálat veszítenek el anélkül, hogy újak termelődnének helyettük, végül a haj egyre ritkábbá válik, végső esetben akár kopasz foltok is megjelenhetnek a fejbőrön.

Hormonális Hajhullás Okai – Férfiaknál

A férfiak gyakrabban érintettek a hormonális hajhullás területén, mint a nők. Ez a probléma nőknél leginkább diffúz hajhullás képében jelenik meg, ami a haj ritkulását jelenti a fejtetőn. Az androgenetikus hajhullást gyakran össze lehet téveszteni az idegrendszer eredetű, túlzott stressz okozta hajvesztéssel, mivel szinte ugyanazokat a tüneteket produkálja. Kezelés nélkül ez a fajta probléma elkerülhetetlenül kopaszsághoz vezet. Ez lényegesen több terhet helyez a nők vállára, mivel a legtöbben úgy érzik, hogy a hajhullás által elveszítik nőiességüket. A haj kétségtelenül nagy szerepet játszik külső megjelenésünk kialakításában.

Napjainkban egyre több ember esik áldozatául a hajhullásnak és próbálják ezt mindenáron megoldani, helyreállítani. A boltok, drogériák polcai csak úgy roskadoznak a sokat ígérő hajhullás elleni csodaszerek, gyógyszerek alatt. Az ilyen termékek kiválasztásánál nagyon figyelmesnek kell lennünk. A kopaszodás azonban nem ennyire egyszerű probléma. Mint ahogy minden ember más, úgy mindenkinek más és más krémek, gyógyszerek használhatnak. Tehát ami az egyik embernek jó a hajhullás ellen, az a másik embernél már nem biztos. A magunktól vásárolt szereknek az a veszélye, hogy gyakran többet ártunk vele, mint használunk. A legtöbb ember esetében genetikai hajhullásról van szó, amely nem visszaállítható.

Hormonális Hajvesztés Elleni Gyógyszer és Orvosság

Figyeljük csak meg szüleinket, nagyszüleinket.
Ha náluk is felfedezető a kopaszság, akkor nagy valószínűséggel ez nekünk is problémát fog okozni, ha hajhullással küszködünk. Hajhullásunk azonban sok esetben nem genetikai eredetű, hanem más tényezők okozzák. Ezeken gyakran lehet segíteni. Ilyen tényezők például a hormonális változások, melyek során nem véglegesen hullik ki hajunk. Pl.: klimax vagy terhesség alatt előforduló hajhullás. Ezen időszakok végén általában hajunk újra növekedésnek indul. Okozhat még hajhullást a stressz, vagy egyéb lelki betegségek is (depresszió). Ha hajhullásunk nem genetikai eredetű, akkor általában lehet segíteni rajta külfönféle hajhullás elleni szerekkel, kenőcsökkel, samponokkal, gyógyszerekkel, vitaminokkal. A legfontosabb, hogy a kezelést mindig bízzuk szakorvosra vagy hajgyógyászra. Csakis ő tud teljeskörű tájékoztatást adni és megfelelő terméket javasolni.

Amennyiben Ön is olyan megoldásokat keres, melyek jók az erős hajhullás ellen, hívja bátran hajgyógyászunkat. Örömmel adunk tájékoztatást telefonon keresztül, de akár részt vehet személyesen egy teljeskörű szakorvosi vizsgálaton is.

[box title=”Hívjon a 0630 607 9885 számon,…”]… vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a profueclinic@gmail.com email címen, amennyiben szeretne részt venni egy hajbeültetést megelőző ingyenes szaktanácsadáson, konzultáción. A szám minden nap reggel 9:00 és este 19:00 között hívható, az ünnepnapok kivételével[/box]

Írjon nekünk!
x
Hogyan szeretne kérdéseire választ kapni?