Hajbeültetés, hajátültetés Zala megyében – Zalaegerszeg

Hajátültetés Zala Megyében

 

A hajhullás leggyakoribb oka örökletes, azaz a kopaszodás genetikai okok miatt alakul ki. Ez az ok általában a férfiaknál figyelhető meg, nőknél legtöbbször más okok állnak a hajvesztés hátterében. Azonban nőknél is kialakulhat a hajhullás azért, mert örökli valamelyik szülőjétől, nagyszülőjétől. A női hajhullás más, mint a férfiak esetében.

Hajbeültetés, hajátültetés Zala megyében - Zalaegerszeg

Hajbeültetés, hajátültetés Zala megyében – Zalaegerszeg

Nőknél a haj középen csíkban kezd ritkulni, és egyre ritkábbá válik, azonban nem alakulnak ki összefüggő kopasz foltok. Férfiaknál viszont a fejtető és a fej oldalsó része összefüggően kopaszodik, csak a tarkó területen marad meg a haj. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy akinek valamelyik szülője kopaszodik, akkor ő is örökölni fogja ezt. Csak akkor öröklődik a kopaszság, ha az illető érzékeny ezekre a génekre, és örökletes úton hajlamos a hajvesztésre. Az öröklés is sok dologtól függ.

Például előfordulhat, hogy a szülő kopaszodik, de ez nem jelenti azt minden esetben, hogy a gyermek is fog. Ez attól függ, hogy milyen életet folytat. Ha a gyermek egészséges életet él, nem dohányzik, megfelelően táplálkozik, stresszmentesen éli mindennapjait, akkor hiába kopaszodik a szülő, nem biztos, hogy kialakul a benne is ez a hajlam. Így tehát a “veleszületett” kopaszságot is el lehet kerülni, vagy legalábbis csökkenteni tudjuk a mértékét megfelelő életmóddal.

Hajbeültetés, hajátültetés Zala megyében - Zalaegerszeg

Hajbeültetés, hajátültetés Zala megyében – Zalaegerszeg

Általában a nők azok, akik nehezebben törődnek bele a hajhullás gondolatába, így mindent megtesznek annak érdekében, hogy átalakítsák életüket. A női hajhullás nehezebben kezelhető. Hajátültetés előtt természetesen az orvos és hajgyógyász teljeskörű kivizsálást végez a páciensen, s hasznos tanácsokkal látjuk őt el. A kopaszodás nőknél is gyakori jelenség, úgy, mint a férfiaknál. Tüneteit hormonváltozások, genetikai tényezők és az öregedés okozza. A hajszálak ciklikusan növekvő és pihenő állapotban vannak. Egy hajszál kb. 2-6 évig él e két állapotban, aztán kihullik és új nő a helyére. Egy egészséges ember hajának 85 %-a nő egy adott pillanatban, a többi 15 %-a pihen. Azt az állapotot, amikor a kihullott haj helyére nem nő új hajszál, kopaszságnak nevezzük. Nőknél ez az állapot a klimaxos időszakban a leggyakoribb vagy szülés után.

 

 

A női kopaszság hasonló a férfiakéhoz, de nem annyira feltűnő és ritkán alakul ki teljes kopaszság.  Általában a fejtetőn ritkuló, vékonyodó hajszálak jelzik a problémát, nem alakulnak ki összefüggő kopasz foltok. A hajhullás további okai: fodrászati kezelések, immunbetegségek, fertőzés, sérülés, pszichológiai problémák, gyógyszerek szedése vagy abbahagyása, egyes bőrbetegségek.

Hajbeültetés elérhető a következő városokból is:

Hévíz

Keszthely

Lenti

Letenye

Nagykanizsa

Pacsa

Zalaegerszeg

Zalakaros

Zalalövő

Zalaszentgrót

Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy örökletetes hajhullásban szenved, forduljon hozzánk bátran. Teljeskörű vizsgálat után egy átfogó képet kap problémájáról, s megfelelő kezelést ajánlunk.

[box title=”Hívjon a 0630 607 9885 számon,…”]… vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a profueclinic@gmail.com email címen, amennyiben szeretne részt venni egy hajbeültetést megelőző ingyenes szaktanácsadáson, konzultáción. A szám minden nap reggel 9:00 és este 19:00 között hívható, az ünnepnapok kivételével[/box]

Írjon nekünk!
x
Hogyan szeretne kérdéseire választ kapni?