FUE technika

A FUE technika hajszálankénti hajbeültetést jelent. A hajszálakat graftokban ültetik be a kopasz területre. A graft a fejbőr része, egészében szövetet jelent. A hajat a körülötte lévő bőrrel és idegekkel együtt nyerik ki a fejbőrből.

FUE technika

FUE technika

A fej hátsó és oldalsó részéből nyerik ki az átültetendő hajszálakat. Ez a rész ellenáll a kopaszodásnak, ez az úgynevezett állandó donor övezet, mely egy korlátozott és véges erőforrás. A beavatkozás során egyedi technikák hasznosításával nyerik ki a korlátozott erőforrást. A graftokat speciális tű segítségével nyerik ki a fejbőrből, így a keletkező hegesedés minimális a korábbi vágási eljárásokkal szemben. A beültetett haj mérete és sűrűsége függ a beültetett terület nagyságától, csakúgy, mint a donor haj jellemzőitől, vagyis ez dönti el, hogy a haj milyen sűrű lesz, milyen színű, egyenes vagy hullámos stb.

Az évek során sikerült tökélyre fejleszteni a hajbeültetés technikáját. Felfedezték a follikuláris egység beültetési technikát, mely minimalizálta a beültetett haj sérülését beavatkozás közben. A hajat egységekben – graftokban – veszik ki, s így ültetik be a donor területre. Ezek a follikuláris egységek lehetővé tették, hogy egy graft kivételével 1, 2, 3 vagy 4 hajszálat ki tudjanak nyerni a fejbőrből.

[box title=”Hívjon a 0630 607 9885 számon,…”]… vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a profueclinic@gmail.com email címen, amennyiben szeretne részt venni egy hajbeültetést megelőző ingyenes szaktanácsadáson, konzultáción. A szám minden nap reggel 9:00 és este 19:00 között hívható, az ünnepnapok kivételével[/box]

A hajátültetés menete

Első lépés: A beavatkozás megkezdése előtt az orvos és a páciens konzultálnak a beavatkozás körülményeiről, melyet korábban már megbeszéltek. Berajzolják a páciens hajvonalát, annak érdekében, hogy a hajbeültetés teljesen észrevehetetlen és természetes legyen. A beteg megkapja a helyi érzéstelenítést a donor területre.

Második lépés: A hajszálakat egyenként kiszedik follikuláris egységekben – FUE technika -, s később ezeket ültetik be a kopasz fejbőrbe. A kiszedéshez speciális tűket és csipeszeket használnak, melyekkel a legprecízebb eredményt tudják elérni.

Harmadik lépés: Apró nyílásokat képeznek a fejbőrön, melyekbe a kis graftokat ültetik. Ez már a beültetési fázis. A megfelelelően kialakított térköz, méret és a hajszál iránya adják a későbbi természetes megjelenést.

Negyedik lépés: Miután az összes szőrtüsző bekerült a megfelelő fogadó helyre, az eljárás befejeződött és megkezdődik a gyógyulási folyamat. Mivel a műtött területek kicsik, a beavatkozás helye szinte észrevehetetlen és nagyon gyorsan gyógyul.

A kiszedési és beültetési fázis között kisebb-nagyobb szüneteket lehet tartani. Ilyenkor a páciens ebédelhet, melyet általában a klinikákon biztosítanak számára. A beavatkozás közben a páciens filmet nézhet, zenét hallgathat, hogy elterelje figyelmét a beavatkozásról.

Utolsó lépés: Utolsó lépés már csak várni a hajszálak növekedését. Gyakorlatilag az összes átültetett hajszál kinő, de ez több időt vesz igénybe. Sokan már pár hónap után észlelik a növekedést, de általában 8-12 hónap szükséges ahhoz, hogy még szembetűnőbb legyen. Az új haj fejlődése olyan fokozatos, hogy észrevehetetlen, minden szakaszában természetes.

[box title=”Hívjon a 0630 607 9885 számon,…”]… vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a profueclinic@gmail.com email címen, amennyiben szeretne részt venni egy hajbeültetést megelőző ingyenes szaktanácsadáson, konzultáción. A szám minden nap reggel 9:00 és este 19:00 között hívható, az ünnepnapok kivételével[/box]

A FUE technikát alkalmazó klinikánkon családias hangulattal várjuk pácienseinket.

Írjon nekünk!
x
Hogyan szeretne kérdéseire választ kapni?