Férfias kopaszodás és a hajhullás okai

A hajszín és a forma már születésünkkor meghatározott, ezzel együtt sajnos a hajhullásra való hajlam is. A dús hajkorona az európai férfiak körülbelül 60 százalékánál az életkor előre haladtával megritkul, és sajnos a 20-as éveikben járók mintegy negyedének már vannak tapasztalatai a férfias kopaszodás terén.

férfias kopaszodás

Kutatások sora igazolja, hogy az androgenetikus alopécia, a férfias kopaszodás a családon belül öröklődik. Az ilyen típusú hajvesztés során a haj gyökerei megváltoznak, a szőrtüsző leépül,majd a haj kihullik. A hajvesztés első sorban a homlok két oldalát és a fejtetőt érinti, vagyis megjelennek a jellegzetes, patkó alakú kopasz foltok.
Az androgenetikus alopecia férfiaknál a hormonális receptorok zavarát jelenti. A fejbőr vékonnyá, fénylővé válik, hajszálértágulatok jelennek meg, a hajszál szőrszerűvé válik, a szőrtüszők kivezető nyílása nem látható.


genetikai férfi kopaszodás

Foltokban kopaszodás — hajbeültetés 6/8 | www.ProFUEClinic.com

Az androgén alopécia a nők esetében is gyakori probléma. A változó korban az ösztrogén csökken a szervezetben. A nemi hormonok mellett megemelkedik az androgén hormonok szintje, melyek a mellékvesében és a petefészekben termelődnek. A női kopaszodás legtöbbször a férfiakétól eltérő formában jelenik meg, így a nők hajvesztésével érdemes külön foglalkozni.
A hajhullás az élet természetes velejárója, és naponta akár 100 hajszál elvesztése is normálisnak mondható. Azonban egy hirtelen jött, rendkívül rövid távú, fokozott hajhullás már súlyos problémát jelenthet.
A problémáért felelős tényezők között jelentős szerepe van az öröklődésnek, az életkornak, illetve a férfi nemi hormonok termelődésének. Férfiak esetében elsősorban az anyai ágon örökített génektől függenek a haj tulajdonságai.
Férfias kopaszodás

A férfi kopaszodás intenzitása egyénenként változó, de annak kezdete általában 20. és 30. életév közé esik, és a hajgyökér fokozott dihydro-tesztoszteron érzékenysége okozza. A férfiaknál pubertáskorban megindul a tesztoszteron-termelés, ennek hatására a DHT is megjelenik a szervezetben, melyre a férfiak közel egyharmada érzékeny. Ezen okok miatt a férfiak nagy többsége általában már 30 éves korára küzd a hajhullás problémájával. A hajvesztés az esetek jelentős részében maradandó kopaszsághoz vezet.

A férfi kopaszodás utolsó stádiumában már csak hátul és a fej két oldalán marad haj. Különböző kozmetikai termékek lassíthatják a folyamatot, de a már kialakult kopasz foltok végleges eltüntetésére a hajátültetés jelentheti az egyedüli megoldást.

Tegyen a hajhullás ellen, legyen jobb az önértékelése, és higgye el, van megoldás a problémájára! Kopaszodásával kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal , és mi megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást az Ön számára is. 

[box title=”Hívjon a 0630 607 9885 számon,…”]… vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a profueclinic@gmail.com email címen, amennyiben szeretne részt venni egy hajbeültetést megelőző ingyenes szaktanácsadáson, konzultáción. A szám minden nap reggel 9:00 és este 19:00 között hívható, az ünnepnapok kivételével[/box]

Írjon nekünk!
x
Hogyan szeretne kérdéseire választ kapni?